tisdag 7 juli 2009

MUMS

Jag sitter och smaskar på den godaste pajen som finns, ananaspaj! Helt nygräddad från ugnen tillsammans med vaniljglass. MMM Finns inget bättre!




Ananaspaj
Ingredienser

Portioner: 6-8

150 g smör

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 ägg

2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

500 g krossad ananas


Tillagningstid: Över 20 min

Svårighetsgrad: Medel
Gör så här

Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar