Jag sitter och smaskar på den godaste pajen som finns, ananaspaj! Helt nygräddad från ugnen tillsammans med vaniljglass. MMM Finns inget bättre!
Ananaspaj
Ingredienser
Portioner: 6-8
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar